Grejp dijeta za brzo mršavljenje

Za grejp dijetu kažu da je kraljica citrus dijeta. U odnosu na dijetu sa limunom i pomorandžama, ima brži i jači efekat. Postoji 5 vrsta grejpa: belo zlato, pomelo, crveni, roze i beli. Najgorči je crveni grejp, a najslađi beli. U dijetama treba koristiti crveni ili roze grejp jer oni sadrže najveći nivo likopena. Ovaj nutrijent je snažan antioksidant koji topi masne naslage i povećava osećaj sitosti. Crveni grejp se takođe koristi u prevenciji srčanih bolesti.

Zašto je ova namirnica dobra za mršavljenje?

Grejpfrut sadrži veoma mało kalorija (u 100 g svega 32 kcal), obilje vitamina C, proste ugljene hidrate i dosta vlakana, koja su važna za ubrzavanje metabolizma. Pored toga grejpfrut ne sadrži masti i holesterol.

Dve varijante grejp dijete

Stroga grejp dijeta podrazumeva samo konzumaciju grejpfruta u trajanju od nedelju dana. Dakle, grejp čini glavni i jedini sastojak svih Vaših obroka, a pored njega dozvoljena je jedino konzumacija čaja i kafe bez šećera.

Druga varijanta grejp dijete je prema našem mišljenju mnogo bolja i lakše sprovodljiva. Grejpfrut se konzumira pre svakog obroka koji čine odabrane namirnice. Naša preporuka je da probate ovu blažu varijantu grejp dijeta, ali uz neku fizičku aktivnost. Naime, ovakva dijeta je mnogo zdravija, a i vaša figura će izgledati mnogo lepša na ovaj način.

Iskustva sa grejp dijetom

Grejp dijetu najčešće predstvaljaju kao dijetu sa kojom ćete izgubiti 3kg za 3 dana ili 5kg za nedelju dana. Međutim, iskustva ljudi koji su probali grejp dijetu su pomešana. Jedni su imali zaista dobre rezultate i kilogrami su im se brzo topili. Sa druge strane postoje i oni koji su imali problema tokom sprovođenja ove dijete. Naime, grejpfrut zbog kiselosti može loše uticati na sluzokožu želuca, zbog čega se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa gastritisom, žučem i tome slično. Tu je svakako i gorak i opor ukus koji je za mnoge odbijajući. Kakva su Vaša iskustva sa ovom dijetom? Ostavite komentare u nastavku.

Leave a Reply

avatar
  Email prijava  
Obaveštenje za