Krvna grupa određuje osnovna pravila u ishrani

Posle praznika gotovo da nema osobe koja nije u potrazi za najlakšim načinom skidanja dobijenih kilograma. Jedna od sve popularnijih dijeta preporučuje da ishrana bude u skladu sa krvnom grupom. Različite krvne grupe rezultat su razvoja čoveka i njegove migracije usled koje se menjao i način ishrane.

Ne toleriše svaka krvna grupa istu vrstu namirnica, jer im nedostaju specifični enzimi koji su za varenje istih potrebni.

O

Najstarija krvna grupa. Pračovek je bio lovac pa je njegova ishrana obilovala mesom, bobičastim voćem i krtolastim povrćem koje je nalazio, a ne uzgajao. Samim tim i savremen čovek sa O grupom je dobro adaptiran na proteine iz mesa, a slaba tačka su mu žitarice, mleko i mlečni proizvodi, krompir, pasulj i sočivo jer se na to još uvek nije u potpunosti prilagodio.

A

Krvna grupa koja označava „vegetarijance“, potiče iz vremena kada su ljudi počeli da se bave poljoprivredom, a biljke su bile osnovna namirnica. Proizvode najmanje hlorovodonične kiseline pa meso za njih predstavlja izvor toksina, doprinosi gojaznosti, čini ih usporenim i bez energije.

 

 

B

Uovu grupu spadaju nomadi koji su se hranili svim namirnicama koje su usput nalazili, pa su zbog ove raznolikosti u ishrani prilagođeni na široku lepezu raznovrsne hrane. Ono što treba da izbegavaju je pileće i svinjsko meso, paradajz, kukuruz, heljda i peciva koja usporavaju metabolizam i doprinose gojaznosti.

AB

Najmlađa krvna grupa , predstavlja kombinaciju A i B grupe pa nosi osnovne benefite, ali i manjkavosti obe grupe. Ukoliko usvojite osnovna pravila ove teorije možete se rešiti viška kilograma. Pored vitke linije imaćete višak energije, probava će biti bolja kao i koncentracija.

Leave a Reply

avatar
  Email prijava  
Obaveštenje za