Najboljih 5 vežbi za čvrstu i savršenu guzu!

Sigurni smo da je želite!

Naravno, čvrsta i lepo oblikovana zadnjica želja je mnogih devojaka, ali samo poneke uspeju ostvariti taj cilj.

Razlog tome je što većina jednostavno ne zna koje su vežbe za zadnjicu najdelotvornije.

Budući da želimo da vam pomognemo da se osećate odlično kad se pogledate u ogledalu i možete se pohvaliti zdravom merom samopouzdanja, u nastavku vas čeka pobednička strategija kojom ćete se odlučiti za potpuni preokret.

Sumo čučanj

Stanite u raskoračni stav. Stopala su šire od širine ramena i okrenuta su ka spolja pod uglom od 45 stepeni. Ruke su uz telo sa prednje strane, dlanovi su spojeni a prsti okrenuti ka tlu. Spustite se u čučanj sve dok ne dodirnete prstima ruka tlo. Opružajući se u zglobovima kukova i kolena vratite se u početni položaj.Zbog položaja stopala i kolena su tokom vežbe okrenuta ka spolja.
Leđa su tokom cele vežbe prava.

Most

Jako je jednostavna i verovatno ste već upoznati sa njom jer je jako poznata. Preporučujemo da je radite svaki dan u 3 – 4 serije po deset puta.

Početni sav je da legnete na leđa, a da ruke stavite ravno pored tela. Noge u kolenima savijte, tako da stopala budu što više približena zadnjici. Polako dižite kukove na gore i spuštajte ih u početni položaj.Ova vežba ima dosta varijacija, pa možete kombinovati vežbe. Na primer: kada podignete kukove, držite ih par sekundi, pa ih spustite; ili ih držite što duže možete pa ih spustite i tako u nekoliko serija.Ako želite da vežbate i listove, tokom podizanja kukova, dižite i stopala u položaj na prstima.

Ako imate pilates loptu i želite jači intezitet vežbe, postavite noge na loptu i u tom položaju dižite kukove ka gore.Kako je najbolje da vežbate svaki dan, svake nedelje povećavajte broj ponavljanja i serija.

Patkica

Postavite se u klasičan stojeći položaj, stopala postavite zajedno i spustite se u polu čučanj. Leđa su celo vreme lepo ravna, a glava je u produžetku kicme. Dok naizmenično stupate u stranu, pazite da bokovi ostanu u istoj visini. Kod bočnog koraka pazite da se koleno što prije pridruži pokretu. Kretanje neka bude kontrolisano i odlučno.

Ležeća Žabica

Lezite na stomak i spustite dlanove u visini grudnog koša na podlogu. Noge su u potpunosti istegnute, a pogled usmerite prema podlozi. Istegnute noge pokušajte podići što je moguće visoko i pomoću odmicanja ih dovedite do krajnje tačke (zamislite da petama pišete zaobljeno slovo M). Prilikom vraćanja u početni položaj pazite da je primicanje dovršeno.

Naizmenično podizanje nogu

Lezite na leđa, a ruke neka budu uz telo. Noge naizmenično podizati i pokušajte ih dovesti do tačke u kojoj s podlogom čine ugao od devedeset stepeni. Pazite da prilikom odmicanja gornji dio tela ostane u dodiru sa podlogom.

Leave a Reply

avatar
  Email prijava  
Obaveštenje za