Nekoliko trikova za brzo mršavljenje bez trbušnjaka i dijeta

Režimi dijeta su uglavnom izazovi za duži vremenski period. Osim što se suzdržavate toliko toga, dovodite svoj imunitet u opasnost a to vam sada nikako nije potrebno. Na kraju, čim malo posustanete kilogrami se brzo vrate. Ako vam trbušnjaci nisu baš draga aktivnost a teško nalazite vreme za vežbanje evo nekoliko trikova za brzo mršavljenje koji daju rezultate.

Unosite više proteina

Proteini su važan deo zdrave ishrane i neophodni su za ubrzan i efikasan metabolizam. Takođe doprinose osećaju sitosti i odlažu glad. Jedna studija na mlađim ženama je otkrila da jogurt u kombinaciji sa proteinima kao izbor za popodnevnu užinu smanjuje glad i unos kalorija u kasnim obrocima. Za doručak se predlaže jogurt sa čija semenkama i naravno kuvana jaja.

Probajte sa probiotikom

Probiotici su korisne bakterije koje su sastavni deo varenja. Nedavna istraživanja povezuju funkciju creva i mozga i sugerišu da probiotici mogu uticati na težinu, masnu masu i raspoloženje. Ljudi su domaćini ovih bakterija i pružaju im hranu, uključujući vlakna. Zauzvrat, bakterije pogoduju crevima i opštem zdravlju osobe. Probiotici sadrže specifične masne kiseline koje imaju antikancerogena svojstva i utiču na regulisanje telesne težine. Hrana bogata šećerom i mastima može promeniti ravnotežu bakterija u crevima, smanjujući broj dobrih bakterija. Istraživanja sugerišu da bi probiotici mogli da pomognu u sprečavanju ili upravljanju gojaznošću. Prirodno se javljaju u raznim fermentisanim namirnicama, jogurtu, kiselom kupusu, kefiru.

Žvaćite duže

Žvakanje pokreće proces varenja. Neka istraživanja su otkrila da temeljno žvakanje svakog zalogaja, i tako produženo trajanje samog obroka, smanjuje unos hrane. Temeljno žvakanje hrane vam može pomoći da uživate u njoj. Dok polako jedete dajete vreme svom telu da registruje kada je sito.

 

Pokušajte da jedete “pažljivo”

Pažljivo jedenje, ili jedenje sa svešću, je odličan alat za upravljanje težinom. Pažljivo jedenje može pomoći u smanjenju želje za hranom i poboljšanju kontrole porcija. Da bi vežbala pažljivo jedenje, osoba treba da izbegava ometanja, uključujući televizore, lap topove i materijale za čitanje. Najbolje je jesti za stolom, koncentrisati se na ukus hrane i biti svestan znakova da je telo puno.

 

Kako biste pospešili brzo mršavljenje, uz sve ovo, možete primeniti i neki od suplemenata o kojima smo vam pisali do sada.

 

Leave a Reply

avatar
  Email prijava  
Obaveštenje za