Ravan stomak – savet broj jedan!

Kako do ravnog stomaka?

Kako do ravnog stomaka je pitanje koje podjednako interesuje i žene i muškarce. Postoje oni koji zagovaraju kardio trening, drugi pak intezivne treninge sa velikim opterećenjem, a tu su i hiljade varijacija trbušnjaka koje sigurno skidaju šlaufe.

Pravilo broj jedan za ravan stomak

Ipak, pravilo sa ravan stomak je samo jedno! ISHRANA!  Velika i boldirana slova nisu ni približno jasna kao poruka koju je vezano za ovo pitanje postavio na svom instagram profilu fitnes trener Lazar Tomić. Jasnije od ovog ne može. Poslučajte obavezno i imajte ovak klip na telefonu sve vreme dok razmišljate o tome kako do ravnog stomaka – uvek ćete dobiti savet broj jedan za ravan stomak, a verujemo i potrebnu dnevnu dozu smeha.

Šta poručuje Lazar Tomić?

„Mora da sredimo ishranu!“ Dalje nećemo citirati, jer svakako ne možemo da dočaramo Lazareve emocije. Ono što Lazar poručuje jeste da ne možemo da budemo u suficitu, odnosno ne možemo da unesemo više kalorija nego što dnevno potrošimo i očekujemo ravan stomak. Layar Tomić dalje navodi koje namirnice naročito utiču na masne naslage:

  • prosti šećeri koji se pre svega nalaze u slatikišima (u klipu se navode torte, plazma torte, čokoladne torte…)
  • bršno (kifle, hleb)
  • visokokalorično meso (pečenje, prasetina i jagnjetina)

Zbog prirode klipa Lazar nije iznosi neke detalje, ali je svakako mislio na kombinaciju nezdrave hrane i prejedanje. Naime, hleb o celih zrna semena je svakako dobar, a kod pečenja je velika razlika da li se pojede 100g krtine od buta koja ima oko 170 kaloroja, u ondosu na 100 g kozice koja ima čak 600 kalorija. Sa druge strane, svi oni koji naruče za ručak pola kg pečenja, cigansku lepinju, zaliju to sa kriglom piva i sve zaslade sa plazma tortom, mogu da zaborave na ravan stomak i skidanje šlaufa.

Top 5 vežbi za ravan stomak

Nakon što poslušate Lazara Tomića i regulišete ishranu, možete primenite i top 5 vežbi koje on preporučuje za ravan stomak. Ono što nam je naročito dobro kod vogo seta vežbi jesta da se više tipova trbušnjaka rade „kružno”, odnosno jedna vežba posle druge i to onoliko ponavljanja koliko možete da uradite. Na ovaj način trbušnjaci postaju manje dosadni, vreme potrebno za njih je kraće, a sigurno ćete pogoditi veći broj trbušnih mišića.

Zaključak

  1. Pravilo broj jedan za ravan stomak – ISHRANA
  2. Nakon što regulišete ishranu – radite top 5 vežbi za ravan stomak
  3. Zapratite Lazara Tomića na youtube kanalu Laki ili instagram profilu lazartomic.fit

Leave a Reply

avatar
  Email prijava  
Obaveštenje za