Smršajte uz pametne uređaje

Leto je pred nama, a samim tim i period kada želimo da imamo najlepši odraz u ogledalu. U sređivanju linije od velike pomoći nam mogu biti smart uređaji koje svakodnevno koristimo – mobilni telefon ili pametni sat.

Jedna od najkorisnijih stvari koju možete uvesti u svoju svakodnevnu rutinu je pešačenje i merenje koraka.

Za početak odredite minimalni dnevni broj koraka i trudite se da ga izvedete svakog dana. Ukoliko vidite da niste ispunili normu uvedite par promena: šetajte se dok telefonirate, uvedite večernju šetnju dok ne ispunite zacrtanu normu. Vremenom nastojte da podignete broj koraka – naša preporuke je 10 000 koraka dnevno. Za bolje rezultate možete kombinovati različitu brzinu hoda, hodanje sa opterećenjem (kese iz prodavnice, nošenje deteta…) ili različit nagib terena (hodanje uzbrdo ili uz stepenice).

Ukoliko želite neki trening sa većim opterećenjem, ili da naročito istaknete neki deo svog tela, tu su brojni klipovi kao i aplikacija za trening koji će biti podešene prema vašim individualnim potrebama.

Pratite puls i izloženost stresu.

Za ova merenja je naročito dobro ukoliko imate neki pametni sat. Jedan od razloga povišenog pulsa je i prekomerna kilaža. Pratite da li se promene u kilaži odražavaju i na vaš puls. Merenje stresa i vežbe disanja, na koje vas pametni sat opominje, su važni za celokupno zdravlje vašeg organizma. Takođe, što ste manje izloženi stresu, imate veće šanse za vitkom linijom, jer je poznato da hormon stresa utiče na gojaznost.

Koriščenjem smart uređaja možete lako pretražiti koji preparati za gubljenje kilograma su efikasni.

Leave a Reply

avatar
  Email prijava  
Obaveštenje za